OERSTERK LEEFSTIJL TRAJECT

Samen, 3 maanden aan de slag, om je vaste patronen te doorbreken op gebied van leefstijl en te werken aan meer energie, vitaliteit en optimalisatie!

OERsterk staat voor: *

Ontspanning: stressreductie en een goede slaap/bioritme

Eten: gezonde natuurlijke (oer) voeding, met evt. suppletie

Regelmatig bewegen: recreatief, duur- & krachttraining

Deze drie pijlers combineer ik met psychologische interventies o.a. om triggers, saboteurs en overtuigingen aan het licht te brengen die je belemmeren om een gezonde leefstijl te hebben of te kunnen volhouden op lange termijn. Hierbij is het ook goed om naar de oorzaak van de oorzaak te zoeken, niet alleen naar symptoombestrijding. Dit doen we door naar diverse levensgebieden te kijken en niet alleen naar de klachten die iemand ervaart.

95% van alle ziekten en aandoeningen wordt door een verkeerde omgeving/leefstijl uitgelokt. Dat is goed nieuws, want dat betekent dat daar dus ook een hoop macht ligt voor verandering, om zelf aan de slag te gaan met leefstijl. Leefstijl interventies zijn effectief voor:

- Burn-out (1,2 miljoen mensen)

- Diabetes mellitus type 2 (1,1 miljoen mensen)

- Obesitas (8,2 miljoen mensen)

- Laaggradige ontsteking (meer dan 10 miljoen mensen)

- en natuurlijk preventief

Chronische stress of ongezonde leefstijl kunnen een verstoring geven van belangrijke sleutelfuncties van het lichaam, zoals de hormoonbalans, zenuwstelsel of immuunsysteem. Bij de intake gaan we een vragenlijst doornemen waarbij de belangrijkste sleutelfuncties van het lichaam terug komen. Hierdoor kun je zien hoe je er nu voorstaat en waar je eerste focus kan liggen.


Wat kun je verwachten van dit traject?

- Drie maanden intensief samen aan de slag met de door jou gekozen focus.

- Een check up als start: waar sta je nu, hoe gaat het met je, welke verstoorde lichaamsfuncties zijn er en waar wil je naartoe?

- We stellen doelen op en hierbij concrete acties die we in kleine stappen, per week/maand stellen, uitvoeren, evalueren en bijstellen.

- 6 individuele sessies van ca. 45 minuten: om de week contact via beeldbellen of live in Rotterdam.

- 6 uitgebreide emailevaluaties: om de week, met behulp van dagboekregistraties heb je een duidelijk overzicht in je acties en effecten hiervan.

- Je krijgt tips, tools, voedingslijsten, check-lists en allerlei informatie die aansluiten bij je doelen.

- Dus wekelijks contact om zo in drie maanden een eerste goede zwaai in de richting van je doelen en gezondheid te geven!

Stuur me een mail om het traject te starten en we gaan snel aan de slag!


* Oersterk is een concept dat door drs Richard de Leth is ontwikkeld, specialist in gezondheidsmanagement en changemaker als het gaat om vitaliteit en gezondheid. Zie voor meer info www.oersterk.nu.

https://oersterk.nu/checkout/gezondheidsvirus/ref/1840/

Deze link gaat naar het programma: het gezondheidsvirus van Richard de Leth, een online compleet programma, voor meer gezondheid! Zeker een aanrader om aan te schaffen! * 4 pijlers van gezondheid * blauwdruk voor een goede dag * krachtige beweeginterventies * de drie juiste voedingsprincipes * praktische handvatten tegen stress * wetenschappelijk onderbouwde kennis en adviezen * prikkelende video's en hand-outs * vragenlijsten en checklists