Bij De Kleine Tuin bied ik mensen kortdurende psychologische behandeltrajecten en integrale  leefstijlcoaching aan. Ook ben ik gespecialiseerd in burn-out coaching. Ik werk graag zonder protocollen en vaste richtlijnen, intuïtief en verbindend. Ik ben ruim 25 jaar werkzaam geweest in de reguliere geestelijke gezondheidzorg. Ik heb altijd met veel plezier op diverse plekken gewerkt, en ben mij daarnaast ook altijd blijven ontwikkelen. Ruim tien jaar mocht ik in de ambulante tak werken, dat was een echte verrijking voor zowel mezelf als voor degene die ik in zijn of haar eigen, vertrouwde omgeving mocht behandelen. De toch al vaak kwetsbare onderwerpen kwamen zo niet de kamer uit. Ik heb hier goed gezien hoe enorm belangrijk het is om naar meer dan het gesproken woord te kijken en luisteren. Juist de omgeving en alles wat daarbij komt speelt een grote rol in hoe iemand zich voelt.

Helaas werd de afdeling waar ik werkzaam was geleidelijk wegbezuinigd, waardoor het plezier in mijn werk aanzienlijk werd verminderd. Ik liep persoonlijk ook vast en ben hierdoor een tijdje uit de running geweest. Er werd me een andere baan aangeboden, niet-ambulant, maar met leuke collega’s. Helaas moest ik wel mijn vrijheid inleveren voor een klein kantoortje waar ik achter elkaar gesprekken voerde. Dit heb ik niet lang volgehouden. Inhoudelijk kreeg ik alle ruimte, toch blijft de reguliere zorg altijd gericht op protocol, diagnose, medicatie en een verdienmodel, terwijl ik juist gericht ben op intuïtie en verbinding.


Gelukkig heeft de mens de mogelijkheid om keuzes te maken, hulp te vragen als hij er niet zelf uit kan komen, zijn kwetsbaarheid te tonen en zich open te stellen voor verandering en groei. Dat heb ik gedaan en alles kwam weer op gang! Ik heb een fijn gezin om me heen, een lieve man en twee schatten van kinderen. Hierdoor kon ik ook een keuze maken om ‘out of the box’ te gaan denken en kijken. Een aanvullende opleiding en een eigen bedrijf starten, wat doe je anders als de hele wereld in de greep van een virus zit? Mijn kennis van de reguliere gezondheidzorg combineren met een persoonlijke benadering.


Het leven hoeft niet alleen maar een mooi verhaal te zijn, dit wil ik ook graag meenemen in deze praktijk en in mijn contact met de mensen die ik hier ga helpen. Ik zie en ervaar het leven als gelaagd. Alles is er al en het is maar net hoe je je aandacht richt. Deze aandacht probeer ik zelf al ruim 5 jaar te ontwikkelen door regelmatig te mediteren en retraites te volgen. Het leven is vaak zo druk en complex. Je kunt er zo verstrikt in raken. Het kan fijn zijn om dan even samen te kijken wat er speelt en hoe je weer terug in je regie kunt komen.


Bij De Kleine Tuin wil ik graag met je meekijken, denken, voelen, motiveren, praten en inspireren!


.